Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícias
      • Salud
        • Augmenta el nombre d'infeccions de transmissió sexual entre els joves de Badalona

Augmenta el nombre d'infeccions de transmissió sexual entre els joves de Badalona

Publicada: 04.06.2008Sección: Salud

El nombre d'infeccions de transmissió sexual en els joves de Badalona ha augmentat en un 40% respecte l'any passat. El motiu principal és que la població juvenil no té percepció del risc que comporten aquest tipus de malalties, tot i la quantitat d'informació que tenen al seu abast.Per la seva banda el Centre d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva de la Dona, el CASSIR, situat al barri de Llefià, ofereix informació i atenció a aquelles persones que la sol·licitin. La Responsable del Cassir, la Doctora Àngels Avecilla, ha explicat que hi ha diversos factors pels quals s'ha donat aquest alt increment de les infeccions de transmissió sexual. Alguns d'ells poden ser la poca preocupació de la gent jove davant les possibles conseqüències de tenir relacions sense protecció. D'altra banda, el fet que l'inici en el sexe sigui precoç, provoca que es tinguin més relacions esporàdiques fins a trobar una parella estable. D'aquesta manera, el risc d'infecció augmenta. La Doctora Avecilla ha afegit com un altre motiu de l'increment de les infeccions de transmissió sexual l'existent desequilibri generacional.

Des del Cassir han explicat que cal diferenciar la por al risc d'embaràs, existent en la gent jove, a la por del risc de malalties de transmissió sexual, de la qual en són menys conscients. La sífilis, la gonocòxia i la clamídia són les infeccions més habituals. La malaltia que ha disminuït és la del virus de la Sida, gràcies a les campanyes de prevenció que s'han fet durant molt temps. Per aquest motiu, la Doctora Avecilla ha destacat la importància de rebre tota la informació sobre les mesures de prevenció, tant de l'escola, la família o els serveis sanitaris.

Les consultes al CASSIR han augmentat respecte anys anteriors. Tot i que la majoria de consultes les fan les dones, cada vegada més demana informació i atenció sanitària la població masculina.

publicidad

Enviar esta noticia a un amigo

Información de contacto

Para ponerse en contacto con nosotros, pueden hacerlo a través del teléfono de Badaweb 93 460 11 58 o simplemente rellenando el siguiente formulario.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat