Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícias
      • Salud
        • Un enginyer expert en perfums ha finançat una vacuna terapèutica contra la tuberculosi

Un enginyer expert en perfums ha finançat una vacuna terapèutica contra la tuberculosi

Publicada: 20.03.2007Sección: Salud

El fàrmac, creat per investigadors de l’institut de recerca de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, s’ha patentat amb el nom de Ruti i en poc temps es podran dur, a terme assajos clínics amb humans.El procés es va iniciar quan l’enginyer Pepe Martínez va coincidir treballant en una empresa química amb la dona del doctor Cardona, investigador de la tuberculosi a Can Ruti. L’enginyer, que sempre ha estat molt interessat en temes d’investigació científica es va entusiasmar amb el projecte. Gràcies a la seva aportació, s’ha patentat la vacuna i s’ha creat un laboratori a Mataró, anomenat Archivel Pharma, on s’estan preparant les dosis necessàries per a la segona fase del projecte, en la qual hi participaran 24 voluntaris.

De moment, la vacuna s’ha demostrat més efectiva que els altres tractaments existents en models experimentals fets amb ratolins. Per això, es preveu que la vacuna Ruti escurçarà el tractament a les persones infectades de nou mesos a menys de dos. En paraules del mecenes de la vacuna, si funciona serà una fita mundial en la lluita contra la tuberculosi.publicidad

Enviar esta noticia a un amigo

Información de contacto

Para ponerse en contacto con nosotros, pueden hacerlo a través del teléfono de Badaweb 93 460 11 58 o simplemente rellenando el siguiente formulario.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat