Botó Contacta amb Badaweb

25 anys de CASIR

Publicada: 10.11.2006Sección: Salud

Ara fa 25 anys que es va posar en marxa a Badalona un servei sanitari inexistent fins aleshores a nivell públic i que van reclamar moltes dones. Estem parlant del Centre d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva, el CASSIR, ubicat avui dia al barri de Llefià. El centre celebra ara el quart de segle amb un seguit de conferències sobre els temes relatius a la sexualitat que més inquieten metges i pacients.El CASSIR va néixer l’1 d’octubre de l’any 1981. Van ser dones de l’associació de veïns del barri de Sant Crist les que van posar sobre la taula la necessitat que la sanitat atengués la seva planificació familiar.En 25 anys els temps han canviat molt i amb ell el perfil de les dones que atén el CASSIR i, per tant, els serveis que s’hi ofereixen.

El Centre d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva ofereix en l’actualitat, entre d’altres, assistència ginecològica, informació preventiva i anticonceptiva, i assistència psicològica. A més, també atén dones més enllà dels 45 anys, en edat de menopausa i post-menopausa. El CASSIR va ser pioner fa dos anys en dispensar la píndola de l’endemà de manera gratuïta, un programa que el Departament de Salut va estendre després als centres sanitaris catalans. Com a tret diferencial, en l’actualitat, el centre ofereix, a més d’atenció a dones, informació a homes sobre mètodes anticonceptius i orientació en la paternitat.publicidad

Enviar esta noticia a un amigo

Información de contacto

Para ponerse en contacto con nosotros, pueden hacerlo a través del teléfono de Badaweb 93 460 11 58 o simplemente rellenando el siguiente formulario.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat